CON

Dijtial Okuryazarlık Nedir?

Dijtial Okuryazarlık Nedir?

2 2020 hiç birimizin hayal ettiği gibi bir yıl olmadı; ona hiç şüphe yok. Bir çok şirket 2020’yi uzaktan çalışarak tamamlamayı planlıyor. Uzaktan çalışmak; şirketin personeline kendi tahsis ettiği cihazlar üzerinden şirket yazılım ve kaynaklarına uzaktan erişmesi anlamına geliyor. Evet şirketler bu alanda çok yatırım yaptı ama uzaktan çalışan personelin karşı karşıya olduğu riskler hakkında ne kadar bilgilendirme yaptılar ? Farkındalığı ne kadar arrttırdılar.

Dijital okuryazarllık nedir?

Dijtal okuryazarlık son günlerde daha yoğun bir şekilde günlük hayatımızın bir parçası olan bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar, diğer elektronik cihazları ve sosyal medya platformlarını kullanırken bizim, sevdiklerimizin ve çalıştığımız kurumların güvenliği için gerekli olan bilgi ve becerilerin tümüne denir.

Uzaktan çalışırken personelin karşı karşıya olduğu riskler nelerdir?

  • Personelin kullandığı cihazlara zararlı yazılım bulaşabilir.
  • Bu cihazlar ile eriştikleri şirket kaynaklarındaki yazılım ve dosyaların bozulmasına sebep olabilirler.
  • Online alışverişte kullanılan kredi kartı banka kartı bilgileri ele geçirilebilir.
  • E-posta, sosyal medya, e ticaret platformlarındaki kullanıcı adı ve şifreler ele geçirebilir.
  • Sosyal medyalarda sahip olduğunuz hesaplar kopyalanarak sizinle bağlantısı olan kişiler dolandırılabilir.
Hackerların çoğu şirketlere saldırmak için şirketin sistemlerine saldırmayı bıraktılar. Bunun yerine şirket çalışanlarını hedef alarak onların aracılığı ile sistemlerine girmek çok daha kolay.

Biraz sosyal mühendislik biraz dikkat ile çalışanların basiretini bağlayabiliyorlar.



Dijital Okuryazarlık , Uzaktan çalışırken karşı karşıya kaldığımız riskler ve önlemler konulu seminerimiz hakkında daha detaylı bilgi için bizimle buradan irtibata geçebilirsiniz.